Om Tromsø Nordlys Skilodge
Firmaet Norwegian Mountains drives av Thomas Heisig som har vært bosatt i Stryn siden 1998. I 1995 flyttet jeg fra Garmisch-Partenkirchen (Tyskland) til Norge. Jeg bodde i Tromsø fra 1996 – 1997 og utviklet en intens lidenskap for Nord-Norge. Fra 1997 til 2002 var jeg importør for Ortovox snøskred sikkerhetsutstyr. Sammen med en del «pionerer» holdt vi de første skredkursene som henvendte seg til et sterkt voksende miljø av frikjørere som oppsøkte bratt skiterreng.
Med et bra konsept og kunnskap om snø og sikkerhet holdt vi også topptur og skredkurs for Forsvaret i Nord-Norge. Kursene ble holdt i Lyngen, og jeg var tilbake i nord. Fra 2000 har jeg guidet tyske grupper med skiturister på Kvaløya og i Lyngen. Siden min kjæreste bor i Tromsø er jeg naturligvis mye i Nord.
Jeg kan aldri bli en ekte «Nordlending», men lidenskapen min til denne landsdelen har gjort det til at jeg «kan» Nord-Norge. Byggingen av Ersfjordbotn Brygge og etableringen Tromsø Nordlys Skilodge gir nå unike muligheter til skientusiaster. Kortreist er stikkordet – kortreist til magiske skiopplevelser i Tromsø.