Følg Info og se bilder på: www.facebook.com/norwegianmountains

Ilustrasjon Rorbualegg

Ersfjorden ligger bare 20 min utenfor Tromsø Lufthavn. Rundt Ersfjorden finner man de mest velkjente skitoppene på Kvaløya. Ersfjorden er også et spesielt sted for å kunne observere nordlyset.Ingvar Johansen er Tromsøværing og grunneier i Ersfjorden. Han har sett mulighetene og er nå i gang med bygging av et komplett rorbuanlegg med stor brygge, nordlyshus i glass til servering og observasjon av nordlys, båtskyss og uleie og jacuzzi på bryggen.

Sammen skal Ingvar Johansen fra Ersfjordbotn Brygge og Thomas Heisig fra Norwegian Mountains etablerere Tromsø Nordlys Skilodge. Her vil skikjørere finne en helt ny destinasjon for skikjøring i Nordnorge. Satsingen går fra båtbaserte toppturer i mørketid og nordlys til 24 timers toppturer i mittnattsola.

Tromsø er hovedstaden i Nordnorge. En fantastisk by, med utrolig skiterreng rett utenfor bygrensene. Bare 2 timer fra Oslo Gardermoen ligger der altså nordnorske skidrømmer man sent vil glemme.

 

bilde 1 (1)Toppturer i mørketid og nordlys

 

Bare ekte nordlendinger er vant med mørketid og nordlys. For oss andre har opplevelsen av det urolig vakre orange-rosa mørketidslyset og synet av en «brennende» grønn himmel noe mystisk og uforklarlig.

Jeg har bodd i Tromsø fra 1996 til 1998. Etter dette har jeg kommet tilbake hvert år og guidet tyske skiturister på Kvaløya og i Lyngen. De siste årene har jeg oppdaget mørketiden og det har blitt «min» vakreste norsknorske årstid.

Den kalde, orange rosa dagen gir massevis av lys til toppturer av en helt annen kaliber enn det man er vant til lengre sør. Er man heldig og få være på ski under stjerneklar himmel og nordlys, så begynner toppturer og skikjøring å bli magisk.

 

 

Toppturer fra Tromsø Nordlys Skilodge

 

  • Ankomst på Tromsø Lufthavn fredager kl 10.00. Man kommer ferdig påkledd i skiklær. Etter kort pakking av utstyr er vi ute på ski ca kl 11.00. Opplev Nordnorges vakreste årstid «mørketiden», bare 2 timer fra Gardermoen og 20 min utenfor Tromsø Lufthavn. I løpet av 3 langer dager venter 4 toppturer under arktisk himmel på dere.

 

  • Helgens første topptur ender på en av motetoppene på Kvaløya. Men nedkjøringen går utenfor normalruten. Det venter 900 høydemeter skikjøring i enkelt og variert skiterreng rett ned til Ersfjorden. Der henter båten oss og kjører oss rett til Ersfjordbotn Brygge, hvor også baggasjen har ankommet.

bilde 2 (1)

  • Fredagskvelden begynner allerede jakten på nordlyset. Været og forholdene på fjellet og i fjorden bestemmer om det blir nordlys topptur fredag eller lørdag. Ved klarvær har man en god sjanse til å oppleve nordlyset, men man må være ute på ski utover kvelden. Den kvelden det ikke blir nordlysjakt, blir det en kort sightseeingtur til Tromsø og en kald MACK øl på utestedet Skarven.

 

  • Både lørdag og søndag blir det toppturer på Kvaløya, med og uten båttransport. I mørketiden har man 3 – 4 timer med det vakre dagslyset. Man starter på ski ca halv 10. Sterke hodelys er helt nødvending til nedkjøringen. Toppturer i mørketiden er kalde og vakre. Søndag ettermiddag blir det pakking av avreise fra Tromsø Lufthavn er ca kl 17.00.

 

  • På Tromsø Nordlys Skilodge blir det servert 3 middager. Frokost og matpakken lager man selv i felleskap.

 

Datoer for topptur i mørketid & nordlys:

Datoer for 2015-2016 kommer